marți, 12 mai 2015

Mica zana nu poate dormi

Cati dintre noi nu au probleme cu copiii,  in serile de vara mai ales, cand refuza mersul la culcare din diverse motive : ca nu e tarziu, ca nu e obosit, ca mai are de desenat sau sa se joace si cate si mai cate.... Titlul cartii ne arata exact la ce sa ne asteptam de la poveste. Copiii care iubesc zanele  si nu numai ei ar putea pasii mai usor in patuturile lor moi vazand ca fiecare lucru are un rost  noaptea. Daca seara urmezi mereu anumiti pasi...pana la urma somnul te fura in Imparatia lui.
Mica Zana nu poate dormi este o carte la fel de fenomenala ca si ilustratii si placuta ca si continut intocmai ca si celelate doua carti ale autoarei Daniela Drescher prezentate de mine in postarile anterioare. Cartea vine intr-un format la fel ca si celelate doua volume, usor de tinut in manute de copii, are coperti tari, si lucioase si un continut impresionant prin imaginile pictate intr-un mod atata de sensibil si delicat...intocmai ca si locul in care traiesc aceste creaturi minunate.


 Este povestea unei micute zane care nu putea sa doarma : "Era o noapte calda de vara. Flor, micuta zana, nu putea sa doarma. Greierasii cantau de zor, licuricii luminau intunericul cu sclipiri aurii iar luna plina zambea....iar in aer plutea ceva magic"
 Intr-o asa atmosfera de basm, micuta zana nu putea sa adoarma asa ca porneste curioasa intr-o incursiune in lumea magica a noptii. Asa descopera ea: animale, pasari si insecte de noapte dar si mci alte creaturi magice.


Ce creaturi magice? Nu va pot povestii prea multe pentru ca as strica magia povestii pot doar sa va spun ca Mos Ene chiar exista si multe alte fapturi gingase pe care micuta zana le va intalnii.


Pot sa va spun doar ca acesta calatorie in lumea noptii ii vor aduce pana la urma somnul zanutei care va adormii fericita visand la tot ce a descoperit acea frumoasa noapte de vara.

Astept mesajele vostre. Daca ati gasit articolul interesant va rog sa il distribuiti si poate sa va abonati pentru noutati. Adresa noastra de FaceBook .Veti gasi o comunitate frumoasa si multe alte postari.

Spor la lectura va doresc si cat mai multe descoperiri sa faceti cu micutii vostrii.
A, 6 ani si 3 luni si C, 3 ani si 5 luni