luni, 4 mai 2015

Sa facem cunostinta cu....melcii din gradina

Primavara...Flori....Insecte...Ploi....si primii melci care lasa dare argintii prin gradina. Se spune ca si zanele folosesc acest truc pentru a ascunde urma pasilor lor din gradini si a nu le putea gasii casutele...
Totusi  noi am facut o mica incursiune in lumea melcilor cu ajutorul cartilor, desenelor si a crafturilor.

Prima data am citit despre melc din cartea Descoperim animalele, o carte in care gasim cele mai importante informatii despre cele mai cunoscute animale, pasari si insecte. Cartea este una din cele mai impornatnte achizitii,  pentru noi fiind o adevarata enciclopedie despre animale, pentru copii. Imediat ce avem o intrebare despre vreo vietate cautam aici primele raspunsuri. Toate cartile care le-am mai gasit disponibile din colectia Cartile tale editata la Aramis sunt foarte valoroase ca si continut dar si bine realizate (legate frumos in coperti tari, cartonate, lucioase si mai ales cu poze frumoase pe hartie lucioasa in interior) Oare se gandesc cei de la acesta editura sa le mai re-editeze pentru cei care le cauta si nu le mai gasesc?


"Corpul acestui animal este moale. Din fericire melcul este protejat de o cochilie..." Alte informatii si imagini despre viata melcilor va las sa le descoperiti singuri.


Am mai citi despre melc in mod mai stiintific ca si exprimare, in :



Apoi, ne-am familiarizat cu amanuntele despre melci prin vizualizarea cartonaselor Montessori pe care le puteti lua de aici


La sfarsit m-am gandit la o modalitate placuta de a retine ceea ce am invatat despre melci si am trecut la coloratul  Ciclului evolutiv al melcului pe care il puteti lua de aici



Am continuat activitatea si ne-am distrat pictand melcii cu mana stransa ca un pumn si degetul mare intins (ne-am inspirat de aici ). Apoi am desenat picaturi de poaie si am lipit norisori pentru ca numai atunci ii place melcului sa se plimbe si iese din cochilie.


Am lipit apoi o spirala pe o coala ca sa realizam cochilia melcului pe care am decorat-o.


Un mic colaj: Dupa ploaie pe care l-a realizat cu mare bucurie fiica mea cea mica.



Nu in ultimul rand am citit o mica povestioara despre un melc intelept din cartea:



 Seara am citit o carte foarte draguta a carui titlu m-a surprins si intrigat totodata determinandu-ma sa o cumpar fara a pute sa rasfoiesc continutul (ca de obicei, intrucat eu le cumpar de pe internet).Cartea se numeste: Winnie, melcusorul cel grabit  si e scrisa de Anette Herzog si Evelyn Daviddi. Cartea  este editata la editura Cartea copiilor care ne-a incantat cu atatea carti minunate.Ce sa va spun despre ea? Este o poveste frumoasa prin care descoperim amanunte despre viata melcilor cat si diversitatea calitatilor care pot sa le aiba cei apropiati. In final, copillul poate sa vada si accepte ca pentru a avea prieteni buni trebuie sa le  inteleaga toate trasaturile, calitatile dar si neajunsurile lor.


Unde se grabeste melcusorul ? "Sa plece cu masina la mare isi doreste / L-ar purta ca vantul, asa se gandeste..." Pe drum el se intalneste cu cativa prieteni care atunci cand afla unde vrea sa ajunga el, i se alatura cu entuziasm si bucurie.


Doar ca pe drum pana sa ajunga la masina, cu gandul  la mare si la distractie se intampla ca ei sa uite ceva...
Winnie se va bucura de o ploaie zdravana, asa dupa cum merita si dupa cum ii place lui mult.


 Restul va las sa decoperiti singuri lecturand acesta carte draguta care acapareaza din plin pe cei foarte mici, de 3 ani dar si pe cei mai mari. Suntem foarte fericite ca am descoperit si avem  in biblioteca noastra acesta carte odihnindu-se pe raft alaturi de celelalte carti ce ne umplu timpul si ne incanta viata.

  C a fost foarte miscata de povestea micutului Winnie asa ca l-a desenat, asa cum face ea cu orice lucru care o impresioneaza :


 Fetele s-au jucat apoi ore in sir cu melcii din gradina carora le-a facut un culcus, i-au plimbat si dat sa mamance frunze, le-au cantat...




C, micuta mea printesa a desenat si joaca ei si a surorii sale cu melcii din gradina. "Mami, am invatat sa desenez picaturi de polaie!" mi-a spus ea...





Asa am incheiat noi studiul melcilor si sper ca sa va puteti inspira putin si voi .

Astept mesajele vostre. Daca ati gasit articolul interesant va rog sa il distribuiti si poate sa va abonati pentru noutati. Adresa noastra de FaceBook .Veti gasi o comunitate frumoasa si multe alte postari.

Sa aveti cat mai multe clipe minunate cu cei mici si jocuri incantatoare!
A, 6 ani si 3 luni si C 3 ani si 4 luni.