vineri, 29 mai 2015

Visul licuriciului

Am descoperit cu totul intamplator, cand faceam o comanda de carti pe siteul www.libarie.net o carte foarte frumoasa atat prin continut cat si ca imagini pe care v-o recomand din toata inima. Cartea editata de Via Junior anul acesta se numeste Visul licuriciului si este scrisa de Laura Pamfiloiu. M-au atras cele cateva propozitii care ii descriau continutul: " Cum arata cel mai frumos vis? Luminos si stralucitor ca un felinar? Dulce si lipicios ca mierea? Jucaus si plin de gadilici? "




Poveste creata de autoare  si ilustrata minunat de Flavia Chiper ne poarta intr-o lume fantastica care este perfect pe placul copiilor. Va puteti imagina un timp indepartat in care visele ar fi impartite de licurici? Era in acele vremuri o familie de licurici in care tocmai se naste un nou membru. Citim cu emotie, noi parintii, primele randuri caci acestea ne poarta parca in momentul in care noi insine am primit in familie un nou membru.


" Pe vremea aceea, padurile erau pline de vise. Cresteau nestingherite la umbra ciupercilor; uneori le gaseai sub muschiul verde si moale de pe scoarta copacilor, iar in diminetile racoroase de vara stateau tolanite pe cate o frunza de nufar" 
 Puiul de licurici abia astepta sa ii creasca aripiorele si sa poata iesii la cules de vise intrucat toti din neam erau culegatori de vise. El avea o fereastra la camera lui, de unde descoperea incet lumea, asa cum se intampla cu orice copilas, care incepand din caruciorul in care il plimba parintii vede treptat atatea noutati... El privea de la fereastra lui pe fratii mai mari cum adunau vise pe care le puneau in felinare pentru ca apoi sa le imparta celorlate animale. Ce vise asteapta aricii? Care sunt visele preferate ale ursilor sau ale pasarelelor? 


Soseste in fine si ziua cea mare in care puiul de licurici iese pentru prima data la cules de vise.



 Ce va face el si care sunt primele lui impresii? Le va impartasii mamicii lui la intoarcere. A fost ziua asa cum a visat-o el? Mama il incurajeaza, ca orice parinte, pe puiul ei sa nu isi piarda curajul si sa indrazneasca sa incerce din nou. De cate ori, ca parinti nu facem acest lucru atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum viseaza copii nostrii sau cand esueaza intr-o incercare?


Apoi, multe nopti de atunci "felinarul micutului licurici a ramas stins:"Totusi, intr-o noapte "micul licurici si-a facut curaj si s-a aventurat in padure...de data asta nu l-au mai speriat nici mistretii care se pregateau de culcare si nici tipetele bufnitei care isi cauta puii" El va descoperii un vis perfect pentru cineva anume si a fost tare fericit. Restul povestii va las sa o descoperiti singuri. Va pot spune ca purtarea lui a adus multa bucurie parintilor lui.


La sfarsitul cartii este o lista de activitati dragute la care te invita puiul de licurici si cu care mai poti visa un pic. Ex. "Daca visul ar fi un fruct, cum ara arata el? De unde vin visele si cum ajung la noi? Reteta perfecta: scrie 6 ingrediente pentru un vis reusit." Fetitele mele au adorat acele activitati si mi-au cerut sa le facem si a doua zi dimineata inca o data (noi  citim in fiecare seara). 

Apoi ne-am apucat de treaba, ca de obicei dupa ce parcurgem fiecare carte.
Iata si creatiile noastre: O padure in care cresc visele realizata de C si O taraba de vise realizata de Ana.



Astept mesajele vostre. Daca ati gasit articolul interesant va rog sa il distribuiti si poate sa va abonati pentru noutati. Adresa noastra de FaceBook .Veti gasi o comunitate frumoasa si multe alte postari.

Spor la visat va dorim!
A, 6 ani si 4 luni si C 3 ani si 5 luni