marți, 9 iunie 2015

Primii pasi in buna-cuviinta:Cuvinte magice

Cuvinte magice este o colectie de patru carticele mici, cartonate, de la Editura Gama, o adevarata bijuterie atat ca realizare dar mai ales ca si continut. As putea spune ca este de nepretuit pentru copilasii de la 2-6 ani pentru ca ele deschid poarta catre o educatie sanatoasa. Carticelele sunt asezate frumos intr-o cutie cu capac transparent care se deschide intr-o parte, astfel ca micutele minuni se pot pune in bibliotesa sau pastra fara pericolul de a le pierde sau de a le imprastia una de alta.

De cum le-am zarit in rafturile unei librarii o adevarata magie m-a cuprins si mi le-am dorit foarte mult pentru fetitele mele. Am banuit ca vor fi extraordinare si instinctul meu nu m-a inselat.


Cele patru carticele contin fiecare patru povesti foarte cunoscute de copii: Cenusareasa, Alba-ca Zapada, Cei trei purcelusi si Scufita Rosie. Povestile sunt relatate pe scurt cu dialoguri in momentele principale ale povestii avand rolul de a repeta si sublinia importanta cuvintelor magice: "Multumesc, Te rog, Iarta-ma si Buna-ziua"

Prima carticica, este povestea Cenusaresei spusa intr-o a asemenea maniera incat personajul principal repata de mai multe ori cuvantul magic :"Multumesc"
"-Vai, zana buna , multumesc. Dar ce sa caute acolo o fata murdara si zdrentaroasa ca mine?" Apoi dupa ce zana transforma dovleacul in caleasca, Cenusareasa supune iar: "Multumesc, zana buna"



A doua carticica ne aduce pe frumoasa Alba ca Zapada  care in povestea ei are prilejul sa ne spuna de mai multe ori cuvantul magic" Te rog". Ii spune vanatorului "Te rog, fii bun si cruta-ma!" si piticilor: "Va rog, pot sa raman cu voi?"



In cea de-a treia carticica aflam din povestea celor trei purcelusi cum sa iti ceri iertare atunci cand gresesti si ca atunci cand iti recunosti greseala fata de cineva e bine sa ii spui: "Iarta-ma !" Cei trei purcelusi au nume dragute aici: Nif-Nif, Nuf-Nuf si Naf Naf astfel ca atunci cand luputl a naruit prima casuta purcelusul cel mare aude: "Iarta-ma, Naf-Naf! Trebuia  sa te ascult! a marturisit spasit."



Micuta Scufita-Rosie , vesela si prietenoasa ne invata cat de important este sa saluti pe toata lumea. Un zambet adaugat la salut poate insenina viata oricui, nu-i asa? Scufita- Rosie nu numai ca saluta toate animalele care ii ies in cale sau vanatorul care il intalneste spre casa bunicii dar ea ne spune si  "Noapte buna, bunico!" si " La revedere!"  dar nu inainte de a indemna micutii :" Rosteste in fiecare zi cuvintele magicesi ii vei face pe toti cei din jur sa zambeasca"



Carticelele au avut chiar un real succes. Micuta mea C mi-a cerut sa le citesc de foarte multe ori, aproape in fiecare seara timp de o luna. Nu se mai satura sa le auda iar efectele citirii lor au fost uimitoare. Timida mea fetita a avut incredere in puterea cuvintelor magice si si-a facut curaj in a aborda muti oameni mari de atunci, avand mai multe ocazii.Cuvintele magice i-au dat incredere in puterea ei si mi-a spus: "Vezi mami, acum sunt mare si pot vorbi cu mamele."

Astept mesajele vostre. Daca ati gasit articolul interesant va rog sa il distribuiti si poate sa va abonati pentru noutati. Adresa noastra de FaceBook .Veti gasi o comunitate frumoasa si multe alte postari.

Multa bucurie si implinire prin lecturi frumoase alaturi de micutii dumneavoastra va doresc!

A 6 ani 4 luni si C 3 ani si 5 luni