joi, 2 iunie 2016

Play Doh si alte bucurii de 1 iunie

Indragite de noi, jocurile de le Melissa &Doug au furnizat mereu amuzament stimultand creativitatea. Am cumparat tot felul de blocuri cu file de colorat, blocuri cu file autocolante, mapa cu tablouri si abtibilturi reutilizabile despre care am mai scris si aici, stampile,  sau blocuri cu abtibiluri diverse vezi aici care sa completeze creatiile lor(desene, povesti), ca sa amintesc doar cateva.
Asadar, am ales de 1 iunie sa le daruiesc Set de creatie cu sclipici cu printesa si zana ,



doua mici tablouri cuprinse intr-o singura cutiuta, care trebuiau decorate cu sclipici. Tablourile, o zana si o printesa aveau benzi de hartie ce trebuia desprinsa in unele locuri ale desenului (parul, manecile, stelele sau aripile zanei) si urma sa foloseasca una din cele 5 folii cu sclipici prin presare pe locul ramas cu lipici, dupa indepartarea hartiei de protectie.



 Un fel de decorare cu sclipici (fara murdarie ca si la sclipiciul praf din tuburi) Jocul nu a durat 30 de minute dar a fost incantator si a reprezentat o bucurie (pe timpul unei ploi torentiale de vara). Jocul are mai multe variante :lumea subacvatica, fluturi sau dinozauri si noi l-am gasit sub denumirea de Set de creatie cu sclipici printese si zane la Okee.ro unde este si un filmulet demonstrativ.Tot la ei mai gasiti si alte minunatii de la aceeasi firma sus mentionata.

De la aceeasi firma, Melissa& Doug am mai luat doua blocuri: unul cu abtibilturi reutilizabile, fete diferite de oameni care trebuie plasate in cadrul a cinci tablouri: o sala de curs, un restaurant, o formatie Rock, o sala de cinema si o banca de suporteri, pe un stadion. Fiica mea cea mare s-a distrat adaugand fetele si povestindu-mi fiecare personaj cine este si de ce arata asa, cu cine este, etc...o adevarata poveste in fiecare imagine completata de ea. Acest gen de activitate nu numai ca stimuleaza imaginatia dar si dezvolta motricitatea fina ( micutii isi dezvolta manualitatea ce le va ajuta la un scris frumos)  si rabdarea.







Cel de-al doilea, este cu abtibilturi parfumate cu arome de :mar, portocala, banana, capsune si strugure si cate trei tablouri doar cu fundal verde, galben, portocaliu, rosu, violet intruchipand fie un targ, gradina zoologica, savana africana,ferma sau circul ce urmeaza sa fie completate cu abtibilturi dupa bunul plac( fie culoare, pe aceasi culoare sau combinate) depinzand doar de inspiratie.













Stiam de doua aspecte care le face placere: plastelina Play Doh (moale, pufoasa si parfumata) si Serialul My Little Pony (unul din putinele pe care le vad fetitele mele alaturi de Fratii Kratt in salbaticie si Printesa Sofia 1)  si am decis sa le cumpar din oferta de la magazinul Lidl de saptamana trecuta un set de creatie ponei.



Cutia a avut trei cutii mari de plastelina (pentru corpul calutului), 4 mulaje care constituiau miezul poneiului ce urma sa fie acoperite cu plastelina modelata de o matrita speciala. Jocul mai continea 6 cutii mai mici pentru decorarea calutilor cu coama, coada si ochi, o mica paleta pentru semnele lor dragute si un mini pistol pentru crearea unor snururi groase de culori diferite, pentru coame si cozi. Poneii au iesit foarte draguti (vezi imagine) si jocul le-a placut foarte mult.


Partea mai putin vesela, de care trebuie sa scriu este ca plastelina trebuie bine imbinata la intalnirea celor doua jumatati intrucat atunci cand se ususca, risca sa se dezlipeasca una de alta si sa cada de miezul ponei. Si celelalte componente (ochi, coama, coada) trebuie prinse cu un lipici caci se desprind de pe cal atunci cand plastelina se intareste.

O parte speciala a si mult asteptata a cadourilor au fost cartile, adunate de mami de ceva vreme.A a primit:


si micuta, C a primit:


Trebuie sa adaug ca A, mi-a facut mie si sorei sale o serie de surprize, cu ocazia zilei copilului, una m-a impresionat mult fiind impachetata de micutele ei maini pe care abia a asteptat sa mi-o dea si arata asa:


si in interior, am gasit un desen cu "familia noastra":


Ce poate fi mai frumos sau emotionant?



Cu speranta ca fiecare copil a primit o mica bucurie de Ziua Copilului, chiar si un moment "magic" cu parintii lui, noi va dorim sa aveti parte mereu de o zi frumoasa cu copiii vostri si "copilul din voi"

A, 7 ani si 4 luni si C 4 ani si 6 luni