luni, 3 octombrie 2016

Larousse Enciclopedia celor mici

Aparute in cadrul editurii Rao, cartile din acesta colectie sunt intradevar minunate. Ele nu sunt numai enciclopedii furnizand diferite informatii de baza despre domeniul respectiv ci si carti de activitati si joaca prin jocurile cuprinse la finalul lor, abtibilturile cu care esti invitat sa reintregesti imaginile precum si puzzle-ul care ajuta la fixarea cunostintelor dobandite.
Ilustraiile sunt amuzante si perfecte pentru un inceput de drum in cunoastere, informatiile sunt prezentate ca o povestioara amuzanta intr-un ritm placut si antrenant. Cuvintele se leaga frumos in prezentari de fapte ce te ajuta sa descoperi Universul, corpul uman, gradina sau prietenoasele animale de companie. 
Cu toate ca mi-am propus sa folosesc cartile cumparate pentru fiica mea cea mare in educatia celei mai mici, in drumul formarii ei m-am lasat condusa de intuitie si am mai cumparat cateva carti care mi s-au parut prea bune ca sa nu aiba acces la ele. In plus, bucuria dobandirii unor carti , doar pentru ea a fos un motiv in plus ca sa ma hotaresc in achizitia unor noi aparitii editoriale care depasesc varsta celei mai mari.

Cartile de mai jos reprezinta cateva alegeri pentru ea, asadar adresandu-se copiilor de la gradinita dar, pot constitui surprize placute si pentru cei mai mari.

UNIVERSUL deschide pasi spre cunoasterea mediului inconjurator: luna, miscarile pamantului si succesiunea zilelor, noptilor si a anotimpurilor, explorarea spatiului, stele si constelatii, soarele. 







Asa dupa cum spuneam la sfarsitul cartii sunt doua pagini de jocuri care au menirea de a reaminti si retine cele citite.



Larousse-ul CORPUL OMENESC cuprinde cateva informatii de baza despre corpul omenesc :noua luni pana te nasti, pilelea care te imbraca,un schelet si muschii, creierul, cele cinci simturi, inima si sangele, doi plamani pentru a respira,cum se transforma corpul de-a lungul anilor.






Ultimele doua pagini cuprind jocuri reminder cu privire la cele citite in care trebuie sa lipesti imaginile corespunzatoare fiecarui simt sau cele referitoare la etapele vietii. Exista tot la final un exercitiue de identificare a instrumentelor medicale si unul care iti pune intrebari referitoare la sanatatea ta. Nu lipseste nici un mini-puzzle de final, cu 12 piese numai bun ca marime si dificultate pentru cei foarte mici.


Pentru copiii iubitori de animale acesta enciclopedie explica si prezinta pe scurt, aspectele vietii si ingrijirii diverselor animale de companie. Este o introducere in "lumea celor care nu cuvanta" poate pentru o alegere mai usoara a viitorului animal de companie. Sunt prezentate pe rand: cainele, pisica, iepurele, micile rozatoare, pestii, papagalii. De asemenea ne arata cum este o vizita la veterinar si care sunt indatoririle stapanului.






Nu lipsesc jocurile de la final si puzzle-ul care intregesc distractia cu acesta carte-jucarie ce poate fi foarte indragita de copii.




Ultimul volum pe care noi l-am cumparat, GRADINA in scopul familiarizarii copilului cu natura ne-a adus multe informatii despre: cum se naste planta, cum sa pregatim gradina, o gradina de zarzavat sau de flori, fructele din livada, inamicii gradinilor, cei mai buni prieteni ai gradinarilor, toamna gradina se odihneste.








O pagina de jocuri ii asteapta pe micuti la finalul cartii pentru a recapitula cunostintele dobandite si un mini puzzle de 12 piese cu un peisaj din gradina. Numeroase abtibilturi asteapta sa completeze imaginile cartii. 



Ce mai vorba? Multe pagini interesante, informatii de baza, asa ca pentru cei mai mici, jocuri si activitati recreativ-educative intr-un cuvant o colectie demna de luat in considerare pentru o prima incursiune in lumea cunoasterii.

O zi frumoasa cu multe descoperiri interesante si voua!
A 7 ani si 8 luni si C 4 ani si 9 luni.