luni, 13 aprilie 2020

Carti speciale pentru Paste

Prima carte recomandata copiilor intre 6-12 ani vine de la editura Via.


In carte, asa dupa cum sugereaza si titlul urmarim o a doua incursiune a magilor pe drumul facut de ei in urma cu peste treizeci de ani, spre Betleem. De data acesta magii nu mai sunt condusi in drumul lor de steaua minunata iar drumul e mai lung si mai obositor pentru cei care acum sunt mult mai in varsta. Ei se hotaresc sa mearga sa il revada pe marele imparat gandindu-se ca il vor gasi conducand cu mare fala o imparatie. Dupa ce ajung obositi la capatul calatoriei lor lungi sunt surprinsi sa afle ca nu el este nici macar regele Iudeilor. Ei incep sa il descopere pe Isus, fiind martori fara voie la Invierea lui Lazar. Treptat, prin diferite ipostaze si intamplari, cei trei refac puzzelul povestii la carui sfarsit  sunt martori si ajung sa descopere maretia Imparatiei fara de sfarsit a celui mai mare Imparat, Isus Cristos. Nu a mai fost nevoie sa mearga pana la Betleem ca sa ii caute urma ci l-au gasit in Ierusalem si au putut sa il intalneasca din nou pe pruncul, acum mare, cel caruia i-au daruit cadourile lor nepretuite. Se pare ca si Isus isi amintea de ei. Intorsi acasa, in tarile lor, au inceput sa povesteasca tuturor ceea ce aflasera.
Cartea are cateva ilustratii frumoase iar povestea este perfecta pentru a pregatii micutii pentru a intampina Sarbatoarea Invierii. Noua ne-a placut foarte mult. O recomandam cu mare drag.


A doua carte, cu aceeasi tematica ,a Invierii a aparut in 2019 la editura Nepsis. Autoarea in plina accensiune in lumea cartilor crestine pentru copii, Brandusa Vranceanu, este o scriitoare cu multa inspiratie, talent si har. Ea creeaza povesti minunate si captivante dar si pline de morala si invataminte pentru cei mici. Noi iubim cartile ei. Sunt pline de intelepciune si randurile ei par o flacara care incalzesc sufletul si totodata incitita curiozitatea cititorilor.
Cartea Talharul cel bun  are peste 60 de pagini, multe ilustratii color si vine insotita si de un CD.
Ea constituie o lectura pentru suflet destinata copiilor peste 6 ani. Reprezinta o poveste interesanta si pentru copiii mai mari de 12 ani dar, de fapt se adreseaza tutror celor care cauta hrana pentru suflet.


Pentru ceea ce ofera pretul e mult prea mic: lectia minunata de viata, speranta in mantuire care nu ar trebui sa paraseasca nici un suflet prin exemplul talharului, cel care ajunge sa fie rastignit alaturi de Cristos si de care pomeneste si Biblia. Povestea urmareste crampeie din viata acestui talhar care are sansa sa ii intalneasca pe Maria, Iosif si pruncul Isus in fuga lor spre Egipt, intamplare care va avea un impact imens asupra vietii sale nesabuite de pana atunci si care il va urmarii toata existenta. In final, el va cauta cu ardoare si va gasi pana la urma raspuns la intrebarea care pare sa le apese umerii tuturor oamenilor la o anumita varsta sau in anumite circumstante.
O carte minunata, numai buna de lecturat cu copiii, in serile care preced noaptea Invierii. Iata cateva imagini:


Nu-mi ramane decat sa felicit editorii pentru reusita lor de a oferi acesta carte cu o poveste originala precum si un CD, cadou-toate la un pret modest. Multumim.

Acestea sunt recomandarile noastre de lectura pentru perioada Pastelui. Va dorim numai bine, sanatate, pace sufleteasca, rabdare si speranta.