Briose cu banane si ciocolata
Ingrediente
1. pentru blat
70-80 grame de zahar
2 oua
70 grame de ulei
150 grame de iaurt
1 praf de copt
230-240 grame de faina 650
2-3 linguri de cacao
2. pentru glazura
100 grame ciocolata neagra/alba
2 lingurite ulei
doua linguri de nuca de cocos macinata
sau orice fructe uscate pentru decor
Mod de preparare. Bateti ouale cu zaharul pana obtineti o pasta pufoasa (10 minute) . Adaugati pe rand iaurtul, uleiul si mai mixati 2-3 minute. Faina amestecata cu praful de copt si lingurile de cacao se adauga treptat in ploaie si se mesteca cu o spatula pana la omogenizare prin miscari usoare, de sus in jos. Cand amestecul este omogen se pune in tava speciala pentru briose in forme cu hartie speciala. Se coc 40-45 minute la 160 grade.
Dupa ce se scot din cuptor si se racesc vom adauga glazura de ciocolata topita la baie marina cu ulei. Deasupra ornam cu fructe uscate sau cu nuci macinate.