Retetele familiei mele

 Briose cu banane si ciocolata




Ingrediente

1. pentru blat

70-80 grame de zahar

2 oua

70 grame de ulei

150 grame de iaurt

1 praf de copt

230-240 grame de faina 650

2-3 linguri de cacao


2. pentru glazura

100 grame ciocolata neagra/alba

2 lingurite ulei

doua linguri de nuca de cocos macinata

 sau orice fructe uscate pentru decor

Mod de preparare. Bateti ouale cu zaharul pana obtineti o pasta pufoasa (10 minute) . Adaugati pe rand iaurtul, uleiul si mai mixati 2-3 minute. Faina amestecata cu praful de copt si lingurile de cacao se adauga treptat in ploaie si se mesteca cu o spatula pana la omogenizare prin miscari usoare, de sus in jos. Cand amestecul este omogen se pune in tava speciala pentru briose in forme cu hartie speciala. Se coc 40-45 minute la 160 grade.

Dupa ce se scot din cuptor si se racesc vom adauga glazura de ciocolata topita la baie marina cu ulei. Deasupra ornam cu fructe uscate sau cu nuci macinate.