marți, 14 iulie 2015

Povestile Domisoarei Firicel

O carte cu Povesti de Noapte Buna, scrisa de aceeasi autoare Andreea Demirgian, care ne-a incantat  si  cu Calatorie prin curcubeu, ne aduce acum o colectie de sapte povesti care se adreseaza in special celor "de la grupa mica". 


Cartea are acelasi format ca si Calatorie prin curcubeu, editata la Aramis ea este plina de imagini pline de culoare, senine, delicate si perfect copilaresti care ne poarta in universul povestirilor la care se refera. La mijlocul cartii, pe un insert de format mai mic decat paginile cartii, sunt 23 de file cu continultul povestilor. Cartea vine insotita de un CD in care insasi autoarea imprumuta vocea sa, pentru a citii copiilor dornici sa asculte povesti .La noi, CD-ul a fost foarte iubit. C, inca de la 2 ani si 8-9 luni il asculta cu placere si mi-a cerut sa il pun de multe ori. 

Doua anotimpuri, o poveste despre primele intrebari ale copiilor referitor la schimbarea anotimpurilor.



De ce mertg copii la gradinita? O poveste  de mare ajutor cand pregatim copiii sa mearga prima data la gradinita.



O poveste despre ingeri , o poveste plina de sensibilitate care explica pe intelesul copiilor , despre trecerea anilor, nastere si plecarea tuturor fiintelor in cealalta viata.



Povestea pasarii maiestre, o poveste despre atentia copiilor  fata de frumosul din natura.


Povestea printesei Imputicel, ne aduce sa cunoastem o fetita careia nu ii placea sa se spele, din nou o tema educativa pentru ca de multe ori ne lovim de rezistenta cand vine vorba despre baie si curatenie la copii.




Un pui de arici cu ochii mici  ne dezvaluie un frumos moment al vietii de copil care intalneste si alte animale .Care copil nu iubeste toate animalele? Un  mic episod care ajuta la cultivarea dragostei si a respectului fata de natura.


Asa arata mijlocul cartii:


Povestile domnisoarei Firicel sunt minunate, linistite, cu teme educative iar vocea autoarei este calda si placuta....asa cum ar trebui sa fie o voce perfecta de mama sau educatoare.

Va recomand cu mare caldura aceasta colectie de povesti, daca le mai gasiti, atat pentru copii de doi ani cat si la copii de 5-6 ani.

Astept mesajele vostre. Daca ati gasit articolul interesant va rog sa il distribuiti si poate sa va abonati pentru noutati. Adresa noastra de FaceBook .Veti gasi o comunitate frumoasa si multe alte postari.

Spor la lectura va dorim!
A 6 ani si 4 luni si C 3 ani si 6 luni