sâmbătă, 17 octombrie 2015

Carti puzzle, puzzle copii 1- 2,5 aniNoua ne-au placut foarte, foarte, foarte mult aceste carticele cu puzzle in interior, pe care le-am rasfoit si am lucrat cu ele in jurul varstei de 2 ani . M-am orientat catre ele dupa ce am vazut ca fiica mea cea mica avea o predilectie spre jocuri logice, ea preferand sa faca puzzeluri cu 9 piese inainte de implnirea varstei de 2 ani. Puzzelurile aveau teme diverse, in special animale cu mediile lor de viata.
Inainte de acestea, de la varsta de 1 an si 10 luni ne placeau tare mult puzzelurile mai simple, din lemn, ca si cele din fotografiile de mai jos, unde copilul trebuie sa refaca imaginea unui animal care a fost sectionata in 4 – 6 piese.Revenind la carti, ele sunt un minunat mijloc de a face cunostinta pentru prima oara cu povestile clasice deoarece ele sunt scrise intr-un mod foarte simplu, pe intelesul micutilor cititori. Noi am cumparat: Alba ca Zapada, Cenusareasa si Cei trei purcelusi. Exista  in acesta colectie si Ratusca cea urata insa noi aveam acesta poveste intr-o editie tridimensionala asa ca am renuntat.Cartile au coperti foarte groase cartonate si pagini, de asemenea cartonate. Sunt editate la Girasol, o editura cu foarte multe realizari pentru copii.
Imaginile sunt foarte dragute, prietenoase si vesele si intregesc povestea intr-un mod placut iar puzzel-urile care le insotesc reprezinta un joc frumos care ajuta la memorarea povestii, dezvoltarea motricitatii fine si a modului de gandire logic. Fiecare carte are  6 puzzle-uri cu 6 piese foarte usor de intregit.Dupa ce a primit cartile si s-a jucat cu ele, C si-a fixat ca preferinta Cei trei purcelusi. Acesta poveste a fascinat-o foarte mult fiind preferata ei si in carticelele din colectia Cuvinte magice, de la edituta Gama , despre care am scris deja.

Spor la joaca si citit primele povesti!