miercuri, 13 martie 2019

Povesti cu ponei si cai

Volumul aparut la Editura Rao in anul 2017 se alatura primului volum din colectie: 50 de Povesti cu printese despre care am scris deja aici . Aceasta carte contine o minunata colectie de 40 de povesti incantatoare, clasice culese de Vic Parker si se adreseaza fetitelor dar si baietilor care adora caii.



Ca realizare,volumul nu se lasa mai prejos cu nimic decat cel anterior: coperti cartonate, hartie si tipar de buna calitate, bine legata. Este o carte durabila care poate fi recitita de multe ori pentru ca are mult de oferit.

Cuprinsul este structurat in cinci mari capitole, a caror continut il redau mai jos:






Dupa cum se poate observa foarte multe povesti reprezinta fragmente din cadrul unor romane sau povestiri mai ample. Nu va faceti griji ca cititorul ar fi in incurcatura si nu ar putea sa inteleaga sensul povestii. Fragmentele sunt astfel alese incat sa poata fi intelese cu sens distinct,separat. Efectul (la noi) citirii acestor fragmente poate fi sa incite la cumpararea cartii din care a fost preluat fragmentul in scopul citirii intregii surse.Asa a fost cazul romanului Black Beauty. Dupa ce am parcurs cateva episoade redate in volumul Povesti cu cai si ponei, fata mai mare mi-a cerut sa ii cumpar cartea pentru a citii toate aventurile frumosului si inteligentului armasar. Ea insasi, apoi a prezentat volumul pe canalul ei: 







Aceasta carte ne-a umplut serile si am parcurs-o intr-un ritm domol avand dorinta ascunsa de a nu grabi lectura ei astfel incat sa ne bucure cat mai mult timp. De la legende antice la povesti despre cai ce poate au fost adevarate, la cai din India, apoi la cei din Egipt sau indieni, cele peste 500 de pagini sunt insotite de ilustratii foarte reusitte realizate de mai multi artisti. De la aventuri la povesti cu imparati, sau oameni simpli aflam istorii frumoase ce au in pozitie centarala acest animal superb: calul. Cartea este tradusa din limba engleza dar am vazut-o expusa si in Germania asadar cred ca este o carte ce a avut si are mult succes.







Va recomand sa o achizitionati daca aveti copii ce adora aceste animale majestuoase. Este potrivita pentru varste de peste 4-5 ani si se poate lectura si la 10 ani. Lectura placuta!

C 7 ani si A 10 ani