vineri, 8 decembrie 2017

Carti de Craciun 2


Am sa continui lista cu cartile pentru Craciun pe care le-am primit acum doua ierni si despre care nu am reusit sa scriu nimic la timpul potrivit. Cei apropiati mie stiu ca in viata mea au fost evenimente majore ce m-au impiediat sa tin pasul cu noutatile citite de noi, in scris, pentru voi. Sper ca imaginile si scurta lor prezentare sa va inspire in alegerea unor carti potrivite pentru copiii dvs. pe care poate le mai gasiti disponibile.

Incep prin a va spunne cateva cuvinte despre cartea :Povesti cu oameni de zapada. Este o carte ce poate constitui o lectura usoara, cu nivel de incepatori pentru acei copii care descopera tainele cititului. Povestile sunt pline de farmec, suspans si veselie indemnand prin mesajele lor la cinste, modestie, bunatate, altruism si intelegere. Bineinteles ca fiind o carte cu povesti pentru copii nu lipsesc magia si intamplarile cu final fericit. Cartea este dedicata celor care iubesc oamenii de zapada si pastreaza inlauntrul lor credinta ca acestia pot vorbi, comunica si trai atunci cand toata lumea doarme. Asadar faptele lor...nu ar trebui sa ne mire. Cartea este o introducere in magia Craciunului.Vedem din cuprins ca exista trei povesti distincte iar din cele cateva imagini observam simplitatea limbajului si bogatia de desene ce insotesc povestile...numai bune de citit pentru incepatori, in serile lungi de iarna.


Am redat mai jos povestea numarul doi :Fulgusor si Sloi de gheata pentru a va crea o parere cu privire la frumusetea acestor povesti.


Nu am putut sa ocolesc aceasta carte ce vine prin povestirile sale sa ne creeze o atmosfera festiva de Craciun. Orice fetita adora printesele Disney si aceste noi intamplari cu personajele lor preferate nu pot decat sa le aduca bucurie. Redau cuprinsul pentru a observa povestile adaugand comentariul meu ca ilustratiile sunt absolut minunate, intocmai ca niste mini filme.

O, ce carte minunata si atat de apreciata de noi este Bradutul de Craciun ! Nu numai povestea in sine ne pune pe ganduri dar si imaginile splendide care o insotesc. Ilustratiile alaturi de cuvintele putine scrise in ea sunt suficient de elocvente pentru a intregii povestea. Este o poveste simpla cu privire la atentia pe care trebuie sa o dam atunci cand ne punem o dorinta. Ar trebui sa ne intrebam inainte daca este necesara cu adevarat noua si ne poate fi de folos in vreun fel. O poveste ce ii poate face pe copii mai intelepti in alegerea dorintelor ce vor sa le fie implinite de Craiun sau in alte ocazii.


O carte aparte o reprezinta si cea de mai jos. Povestea in sine nu este ceva neobisnuit ( personajele se pregatec de Craciun) dar imaginile sunt absolut fantastice. Este o carte in care pe fiecare pagina copii sunt invitati sa priveasca atent si sa gaseasca cateva elemante mentionate. Dezvolta spiritul de observatie, atentia si implicit aprecierea frumusetii desenelor.Cartea Sofia Intai si Magia Craciunului cred ca inca se mai gaseste disponibila spre achizitie. Este potrivita pentru micutele fetite care o adora pe Sofia si care vor sa descopere o noua intamplare cea care nu a fost descoperita in nici un episod al serialului dar in care gasim multe personaje cunoscute din film.
Cartea Trei Magi este prin continut si imagini o capodopera. Este povestea adevarata a celor trei magi care ajung calauziti de neobisnuita stea, la Regele regilor, la Pruncul Isus. Este perfecta pentru o lectura inainte de Craciun pentru a explica copiilor adevarata semnificatie a acestei mari sarbatori.Cartea de mai jos este inspirata din intamplarea din Biblie conform careia la ieslea unde s-a nascut Manuitorul au fost adusi de steaua Craciunului, trei pastori. Povestea ne pune in lumina pe fiecare dintre ei si cum printr-o mica intamplare inainte de a ajunge la ieslea cu prucul Isus isi dovedesc fiecare generozitatea, milostenia, bunatatea putand astfel ca apoi sa merite intr-un fel intalnirea la care sunt chemati. Este o frumoasa poveste care ne indeamna sa daruim din ceea ce avem si celor mai nevoiasi decat noi nu numai cu aceasta ocazie dar sa ne amintim de acesta virtute in special in Ajun de Craciun.

Am lasat la final acesta carte ce este o minunata encilopedie a Craciunului dedicata copiilor care stiu sa citeasca si vor sa afle mai multe singuri despre acesta sarbatoare. Cartea contine obiceiuri din diferite tari, jocuri si activitati de incercat dar si povestea Craciunului, asa cum este ea relatata in biblie.


Noi va dorim sa aveti parte de un Craciun minunat cu multe carti frumoase care sa va aduca bucurii.
A, 8 ani si C 5 ani