duminică, 9 decembrie 2018

Carti Craciun 4

Vreau sa va prezint caeva carti cu adevarat foarte bune desi cu o intarziere mare gandindu-ma la data in care suntem si ca acum mare parte dintre parintii prevazatori au cumparat si chiar inceput sa citeasca cu copiii carti de sezon.
Nu am sa trec in revista decat descoperirile noastre care ne-au marcat pozitiv si care in opinia noastra ar merita atentia voastra daca nu pentru acest an, macar pentru anul care urmeaza pentru ca ele sunt inca in stocul edituriilor. Nu sunt carti aparute in acest an. De ce? Pentru ca nu pot scrie despre cele primite de la Mos Craciun de anul trecut, altfel risc prea mult....sa fiu vazuta, bineinteles. Totusi, ca un bonus voi adauga la sfarsitul acestei postari cateva din alegerile noastre din acest an pe care le asteptam de la Mos Craciun.
Asadar, prima carte este una de activitati de la ediura Usborne: Chrismas-magic painting book, este o carte cu file speciale, ce au in continutul lor si culorile care urmeaza sa apara atunci cand sunt udate cu penelul. Peisajele de Craciun diverse si foarte frumoase asteapta cuminti sa fie descoperite de copiii dornici sa se ocupe de ele. Redau in continuare cateva file care nu au fost lucrate si cateva ce sunt gata. Serile in asteptarea Craciunului pot fi mai pline cu acesta carte de activitati pentru copiii are iubesc sa deseneze si sa descopere desenele surpriza.



De la editura Litera avem o carte deosebita: Marea carte a Craciunului, care a starnit mult interesul fiicei mele mai mari ce a inceput sa aiba mai multe intrebari, in mintea ei , privitoare la Mos Craciun. Ea a citit foarte repede acesta carte fiind foarte multumita si atrasa de cele scrise in ea spunandu-mi si mie cateva din informatiile care le-a considerat ea mai relevante, clarificatoare si neasteptate. Cartea ajuta mult la pastrarea magiei Craciunului pentru copiii mai mari de 5-6 ani, cand intrebarile cu privire la acest eveniment incep sa se nasca in mintile lor.



O carte vine de la editura Curtea Veche si ne insoteste deja serile de Advent, citind din ea in fiecare seara cate o poveste. Volumul 24 de Povesti in asteptarea Craciunului are multe povesti noi, alaturi de cateva mai vechi,care, noi  le-am recitit cu placere si aici bucurandu-ne de imaginile foarte reusite. Voi reda printr-o imagine si cuprinsul acestei carti pe care va invit sa o cititi serile de decembrie cu copilasii vostri, pregatindu-va treptat sa intrati in atmosfera Ajunului de Craciun.Nu pot sa trec mai departe fara sa spun ca acesta carte este redactata intr-un format mare, depasind un A4, cu coperti cartonate si file lucioase, festive parca, in interior .










O alta carte care ne-a surprins placut a fost Rudolf aiuritul, avand ca autoare pe Elena von Dalen. Am stat in cumpana daca merita sa cumpar aceasta carte intrucat prezentarea ei on-line nu imi oferea destule detalii. Gandindu-ma ca sunt scurte povesti placute si haioase pentru copiii peste 5-6 ani m-am hotarat totusi sa o cumpar si nu regret. Carticica, de un format un pic mai mare de A5 contine o colectie de 8 povesti cu putine imagini, din pacate (spun asta pentru ca daca aceste povesti ar fi fost completate de imagini mai reusite ar fi constituit un real succes). Povestile sunt originale, pline de subintelesuri,unele chiar hazlii impletind realitatea cu care suntem obisnuiti si problemele ei cotidiene, cu lumea fantastica a basmelor unde orice este posibil. Pe scurt, are de toate pentru fiecare putand umple serile de iarna pentru copiii si de 10 ani intrucat in multitudinea situatiilor prezentate se regaseste putin fiecare copil.







O carte de activitati pentru cei mai mici, pana la 6-7 ani ne-a propus-o editura Rao: Craciun 2000 de abtibilturi-generos, festiv si amuzant este o carte care imbina tot felul de jocuri in interior, asa ca e imposibil sa te plictiseti in serile in care parintii pregatesc Sarbatoarea Nasterii Domnului. Jocuri de perspicacitate, de numarat, de observat, de scris, completat, desenat sau creat ii asteapta pe cei mici cu multe provocari frumoase. Va redau cateva imagini din interior care sa va ajute sa va faceti  parere.










As dupa cum va promisesem la inceput iata si lista catorva carti comandate lui Mos Craciun pentru 2018:

Pentru cea mica, 7 ani:
1.Povesti de iarna. 15 povesti care o sa-ti topeasca inima.O gasiti aici
2.Petrecerea de Craciun a lui Pettson. O gasiti aici
3.Scrisori din Laponia O gasiti aici
4.O soapta in zapada.O gasiti aici
5. Craciun fericit, bunicule. O gasiti aici
6. O dorinta de Craciun o gasiti aici
7. Scrsoare pentru Mos Craciun  gasiti aici
8. 24 de povesti de citit dinaintea Craciunului o gasiti aici
9. Tup, salvatoarea iernii o gasiti aici

Pentru cea mare, 9 ani:
1. Uite Madicken, ninge.o gasiti aici
2 Zaparul si alte povest albe o gasiti aici
3. Cand vine Craciunul, edtura Cartea Copiilor
4.Nu vreau sa fiu Mos Craciun o gasiti aici
5. Pisicuta alba ca zapada , autoare Holly Webb
6.O iarna de povesti o gasiti aici

Speram ca micile noastre informatii sa va fie de folos in alegerile voastre.
Alte carti cu tematica Craciun le gasiti in postari mai vechi: aici , aici sau aici

Craciun binecuvantat!
A, 9 ani si C 7 ani ( First day with 7....Happy Birthday, my dear!)